Leidraad voor hulpverleners

Hulpverleners zijn zich doorgaans bewust van het belang van mantelzorg. Het omgaan met mantelzorgers en het inschatten van hun noden in de dagelijkse praktijk is echter niet altijd vanzelfsprekend.

Het instrument ‘Zicht op mantelzorg’ biedt een leidraad voor hulpverleners om in een verdiepend gesprek, zicht te krijgen op de situatie en noden van mantelzorgers van ouderen met een chronische zorgnood.

Het geven van mantelzorg in chronische zorgsituaties betekent dat de zorg langdurig is en gaandeweg intensiever wordt. De druk op de mantelzorger kan na verloop van tijd dusdanig groot worden, dat het negatieve gevolgen heeft voor zijn / haar welbevinden.

De wijze waarop mantelzorgers de zorgsituatie beleven is evenwel sterk individueel verschillend.

Door zicht te krijgen op de persoonlijke beleving en verwachtingen van de mantelzorger zijn hulpverleners beter in staat om passende informatie en ondersteuning te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>