Expertise

Lieve De Vos
ergotherapeut & orthopedagoog – lector Opleiding Ergotherapie HoGent (Expertise)
lieve.devos@hogent.be
 
Benedicte De Koker
socioloog – onderzoeker HoGent (Expertise)
benedicte.dekoker@hogent.be
Benedicte De Koker is Master in de Sociologie (UGent, 2002). Ze verrichte verschillende studies naar mantelzorg vanuit het Centrum voor Bevolkings- en Gezinsstudie, Universiteit Antwerpen en de Hogeschool Gent. Dit onderzoek bestudeerde o.a. het profiel van mantelzorgers in Vlaanderen, de beleving van mantelzorgers, de informatienoden van mantelzorgers en de impact  van professionele ondersteuning op de belasting. Als wetenschappelijk medewerker aan de Hogeschool Gent, Faculteit Mens en Welzijn,  ontwikkelde ze samen met collega’s het instrument ‘Zicht op mantelzorg’, een leidraad voor hulpverleners om zicht te krijgen op de noden en verwachtingen van mantelzorgers. Momenteel verricht ze een Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek rond trajectbegeleiding van mantelzorgers.  Ze bereidt daarnaast een doctoraat voor in de sociologie, aan de Universiteit Antwerpen. Dit doctoraat gaat in op het verklaren van diversiteit binnen de groep mantelzorgers, in het bijzonder tussen partners en kinderen van een zorgbehoevende oudere. Ze is auteur van verschillende nationale en internationale artikels rond mantelzorg.
 
Nadine De Stercke
maatschappelijk werker en gezinstherapeut – lector Opleiding Sociaal werk HoGent (expertise)
 
Nico De Witte
verpleegkundige en gerontoloog – lector Opleiding Verpleegkunde HoGent (expertise)
 
Faculteit Mens & Welzijn
Keramiekstraat 80
9000 Gent
T: 09/ 321 21 38

Één reactie op “Expertise

 1. Ilse Neefs

  Beste,

  Zorgbedrijf Antwerpen probeert de ontbrekende schakel(s) in te vullen zodat iedereen, aan een betaalbare prijs, de kans krijgt om comfortabel ouder te worden.
  Hierbij proberen we rekening te houden met onzee mantelzorgers. Vandaar de interesse in jullie instrument. Aangezien de digitale versie nog niet beschikbaar is, wens ik graag wat informatie over het bestaande instrument.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,

  Ilse Neefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>